Кристалина Георгиева - единствен кандидат за МВФ

Срокът за номинации изтече тази сутрин

5 месецаПолитика 2

Кристалина Георгиева остава единстевн кандидат в състезанието за оглавяване на Международния валутен фон (МВР), обяви агенция "Ройтерс", припомняйки, че срокът за номинации изтече в ранните часове на днешния ден.
 
Така, Георгиева - номинация на Европейския съюз, остава единствен претендент за поста на досегашния шеф на фонда Кристин Лагард, чийто мандат изтича на 12 септември.
 
Позовавайки се на двама свои източници, още снощи  от  "Ройтерс" съобщеха , че се очертава именно българката  да е единственото обсъждано име. 
 
Единственият известен до този момент потенциален опонент на Георгиева - бившият британски финансов министър Джордж Озбърн е реши да не участва в надпреварата. Премиерът на Великобритания Борис Джонсън първоначално търсеше подкрепа за евентуалната кандидатура на Озбърн. Висш британски правителствен представител потвърди обаче, че Лондон сега подкрепя Георгиева.
 
Припомняме, че в четвъртък страните членки на МВФ премахнаха възрастовата граница за заемане на ръководния пост, разчиствайки  така пътя пред кандидатурата на Георгиева.

ОЩЕ ОТ Политика

Емил Димитров: Въвеждаме нови мерки срещу нелегалния боклук

Гранични пунктове, джипиеси и кодове за рискови стоки са някои от промените

6 чПолитика

Елизабет II подписа закона за Brexit

Brexit е насрочен за 31 януари

6 чПолитика

Менда Стоянова: Лотарията e хазарт и заблуждава пенсионерите, че ще станат милионери

"Българските граждани са дали над 1 милиард лева за талончета"

7 чПолитика

Българският президент се срещна с албанския си колега

Поводът- 75 години от освобождаването на евреите от “Освиенцим”

7 чПолитика