София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ледената пързалка в софийския парк „Възраждане“ ще отвори врати

Пързалката е обезпечена с кънки за различни възрасти
58 сСпортни 358

Ледената пързалка, която се намира в общинския спортен комплекс в парк „Възраждане“, ще отвори врати. Това е седмият сезон, в който магията на кънките ще посрещне любителите на зимните спортове в паркова среда, съобщиха от общинското дружество „Спортна София 2000“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Ледената пързалка е с площ от 800 кв. м и капацитет до 150 ползватели едновременно. В спортния комплекс, който се простира на площ от близо 24 000 кв. м заедно с ледената пързалка, са разположени още 4 игрища за минифутбол, 3 игрища за тенис на корт, игрище за плажни спортове, за баскетбол, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, миниигрище за деца.

В изпълнение на социалната политика, заложена в програмата на кмета на Столична община, насочена към спорта в свободното време за деца и ученици, „Спортна София 2000“ е разработила различни възможности за ползване на пързалката.

В делнични дни от понеделник – петък, сутрин от 08.30 – 09.30 часа, децата от детските градини, както и учениците ще ползват съоръжението безплатно. Допълнително за учениците, в сесиите от 10.00 до 17.30 часа пързалката ще работи с вход свободен. Ще се заплаща само за наем на кънки и на инструктор.
Пързалката предлага и чудесни възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Цените за ползване на съоръжението са, както следва:
- Вход – 8 лв. за сесия с времетраене от 1,5 ч.;
- Наем кънки /1,5 ч. – 6 лв.;
- Инструктор/ 30 мин. – 6 лв.

Сесиите започват от 10.00 часа и са с продължителност по 1.5 часа. Последната сесия започва в 20.00 часа.
Пързалката е обезпечена с кънки за различни възрасти.
Работното време на пързалката е:
Понеделник – петък, от 08.30 – 21.30 часа;
Събота – неделя, от 10.00 – 21.30 ч.

За желаещите да се докоснат до магията на кънките, за доброто настроение на пързалката и условията, които тя предлага, отново ще се грижи персонал от инструктори, както и служители – поддръжка на спортното съоръжение, а леденото поле се обработва със специализирана машина тип „ролба”, което е гаранция за високото качество на леда.

Функционирането на обекта е съобразено с условията на работа при спазване на противоепидемичните мерки в София.
Спортният комплекс се управлява от Общинското дружество „Спортна София 2000“, което реализира проекта чрез „Фонд за устойчиво градско развитие”.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!