София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

ЛиЛана: Не съм обвинена в отклоняване на евросредства, а че съм искала оставката на шефа на АПИ

До скоро певицата беше в ареста, в момента тя е под домашни ограничения

ЛиЛана: Не съм обвинена в отклоняване на евросредства, а че съм искала оставката на шефа на АПИ

До скоро певицата беше в ареста, в момента тя е под домашни ограничения

11 сЕвроком 2666


Успях да се справя с ареста. Беше като казарма и като лагер. Престоят ми мина сравнително бързо надявам се и моят съдружник Мартин да излезе скоро. Това каза ЛиЛана след като беше пусната под домашен арест в ефира на БТВ.

"В ареста има страхотни млади и интелигентни хора, които стоят в ареста без да са им внесени обвинителни актове. Мисля, че всеки когато се изправя пред такива трудности трябва да бъде силен и аз съм се справяла и с по-тежки неща и взех полезното", каза още тя.

До момента се твърдеше, че тя е обвинена за кражба на евросредства, но тя опроверга това.

"Твърди се, че съм обвинена в отклоняване на европейски средства и това е едно внушение на държавата и прокуратурата. Първото ми обвинение е, че съм заплашвала служители на Агенция Пътна инфраструктура, че ще им искам оставката - в лицето на директора Георги Терзийски. Второто ми обвинение е, че съм представила неверни сведения пред служители на ГД "Европейски средства" за конкрурентоспособност. Никъде в обвинението ми няма, че съм отклонявала европейски средства или не съм изпълнила проектите. Говори се, че управител и собственик на фирмата е моя приятелка", каза още тя.

"Към момента нямам внесен обвинителен акт и се води разследване, т.е. за това няма и обосновано предложение", каза още тя.