София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Литовците ще ядат наши зеленчуци

Председателят на Асоциация “Български пипер” Георги Василев разказва за новата Конфедерация на зеленчукопроизводителите
1 чОбщество 295 Златина Петкова

Гражданите на Литва ще се хранят с български зеленчуци, това стана ясно от пресконференция на председателя на Асоциация “Български пипер” Георги Василев, излъчена в предаването “ЕвроДикоф”.

По думите на Василев, пр на литовския външен министър се е срещнал с него и е заявил, че на гражданите на страната им е омръзнало да ядат пластмасови плодове и зеленчуци. На това Георгиев е отговорил, че щом диалогът стартира по този начин, то сделка по всяка вероятност ще има.

На този фон в българските магазини родни плодове и зеленчуци почти няма, а причината според председателя на Асоциация “Български пипер” е, че държавата не инвестира средства в производството в оранжерии.

За да има промяна в бранша на пресконференцията, проведена в БТА, беше съобщено, че предстои изграждане на Конфедерация на асоциациите на зеленчукопроизводителите, като на този етап тя ще включва пет такива асоциации, които са проверени, легитимни са и имат реални членове.

Целта на асоциацията е да се защитават интересите на бранша пред държавните структури и да се постигне справелиро разпределение на средствата.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!