София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Любчо Нешков: Патриотите нямат изгода България и Северна Македония да са добре

"Това, че Македония се албанизира, е лъжа"

Любчо Нешков: Патриотите нямат изгода България и Северна Македония да са добре

"Това, че Македония се албанизира, е лъжа"

7 месецаПолитика 9 Боряна Райчева


За първи път от няколко години имаме ясни приоритети. Нямаше да има Преспанско спроазумение, ако не беше така. В Белград отиде Макрон и говори на сръбски. Обяви Сърбия за основен съюзник. Франция подкрепя страна, която няма дори реални граници. А Македония дори промени името си. Това коментира журналистът и общественик Любчо Нешков във връзка новината, че преговорите между Северна Македония и Албания за членство в ЕС все още не са стартирали. 

По думите на Нешков основна вина за влошаването на отношенията между България и Северна Македония носят Патриотите, тъй като именно те са останали "глухи" за призива на Северна Македония Българската православна църква да се превърне в тяхна майка-църква. 

30 години ни спасяват от ОМО Илинден. Развалянето на отношенията между България и Македония започна  миналата година, след като българските Патриоти пропуснаха тази малка подробност, че Македония поиска Българската църква да стане църква майка за Македония. Но за Патриотите няма изгода да бъдем в добри отношения с Македония. Защото- от кого ще ни спасяват тогава?

Това което трябва да направят Борисов и македонският премиер е да седнат и да уточнят как ще укрепят тези отношения. Заев трябва да направи две неща - преброяване на Македония, защото огромната заблуда в България е, че Македония се албанизира. Това е манипулация. Второ - избирателните списъци, Македония няма 2 млн и 200 хиляди души. В Македония живеят най-много 1,5 млн. души, убеден е Любчо Нешков.