София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мая Манолова: Без дарения от олигарсите, кампанията е мръсна

Гражданският кандидат внесе документите на „Московска 33“

12:49 ч. 06.09.2019 г.Политика 41

Доскорошният омбудсман Мая Манолова внесе документите си за регистрация като кандидат-кмет в Столична Община. На „Московска, 33“ тя обяви, че кампанията е твърде мръсна, затова изключва микрофоните за агенция ПИК след атаката по арх. Борислав Игнатов.

„Предупредих отдавна, че кампанията е мръсна. Днес, на Деня на Съединението не е моментът да говорим за това. Но от днес моят екип изключва микрофоните за сайта ПИК. Призовавам и всички останали кандидати да дават изявления единствено и само на медии. Утре на входа на Южния парк ще направим специално изявление за това. Но днес да поздравя всички българи с празника“, каза Мая Манолова.

Заради празника, тя отказа да коментира офертата за подкрепа на Корнелия Нинова и „помощта“ от премиера Бойко Борисов.

Според нея денят на Съединението е ключов и знаков за България. „Този акт е плод на една романтична мечта. И идеал на българите. Едно доказателство, когато сме обединени, успяваме. Мисля, че в нашето съвремие, във времето, в което живеем, трябва да се борим за свободата. Днес не е ден, в който да бъдат коментирани партии. И няма да го направя. Днес няма да коментирам партии, ще отговоря на абсолютно всеки ваш въпрос“, каза Мая Манолова.

Омбудсманът в оставка увери, че нямало да вземе и стотинка от бизнеса по време на своята кампания.

„Вече имаме банкова сметка, която днес по-късно ще обявим на моя сайт. ще приемаме малки дарения от граждани. Отказваме се от възможността да приемаме дарения от корпорации и от фирми. Ще приемаме единствено и само дарения от граждани, защото зад мен като граждански кандидат стоят гражданите, не и олигарсите. Не фирмите. Ще разчитам на гражданите“, увери Мая Манолова.

Вижте повече във видеото

Автор: Николай Марченко 

Оператор: Денис Кирилов