София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Манолова към Борисов: МС да гласува обезщетение за семейството на загиналото от токов удар дете

"Да се поеме отговорност и да се поиска прошка", призовава тя
6 сОбщество 154 Мирослав Митков

Премиерът Борисов и министрите му да гласуват на днешното заседание на Министерския съвет подкрепа за семейството на детето, убито от токов удар в столицата. Няма значение на кого е кабелът и на кого е шахтата. Да се поеме отговорност и да се поиска прошка. Срамно е, че институциите се крият, прехвърлят си топката и столичният кмет мълчи трети ден. 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на видео на живо във Фейсбук. 

От „Изправи се.БГ“ настояваме да поемете отговорност и да гласувате обезщетението за почерненото семейство, призова Манолова. 

Тя подчерта, че второто важно решение, което днес трябва да се вземе на правителственото заседание, е държавата да плати здравните осигуровки на работниците от затворените заради пандемията бизнеси. 

44 хил. души в принудителен неплатен отпуск са получили по 24 лв. на ден. Депутатите отвориха закона за извънредното положение миналата седмица, но не се реши кой плаща здравните осигуровки в размер на 26 лв. месечно на служителите от затворените бизнеси заради пандемията, обясни Манолова. 

Министрите и депутатите си увеличиха заплатите в края на миналата година с по над 500 лв. Да поемат и по 26 лв. на месец на човек здравни осигуровки, защото хората теглят бързи кредити за лечение и в условията на пандемия не могат да се лекуват без здравноосигурителни права, подчерта Манолова. 

Както имат пари за здравните осигуровки на държавните служители върху високите им заплати, за бонуси и за добавки за участие в бордове, така да платят и здравните осигуровки на обикновените хора от затворените бизнеси, призова тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!