София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Марияна Николова: Към момента не участвам в листите, няма да бъда депутат

Вицепремиерът с коментар за предстоящите избори
47 сПолитика 726 Златина Петкова

“Към момента не участвам в лисити, няма да бъда депутат. Аз съм експертно назначение в кабинета и на мен в момента ми е вменена важната задача да се погрижа за нормалното протичане на изборния процес, а също и да се опитам да помогна на сектора на туризма, който е най-пострадалият от пандемията”, заяви пред bTV вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. 

Николова обясни, че думата, с която може да характеризира предстоящата предизборна кампания е “сложна”. Основната причина за това била, че както кампанията, така и самият вот ще се случват по време на безпрецедентната ситуация с коронавируса. Тя изтъкна, че в този случай от първостепенно значение е да се запази животът и здравето на хората.

“Тук отговорността на здравните власти е именно по отношение на контрола и здравиня протокол, който беше определен от Министерството на здравеопазването. Аз съм в постоянен диалог с тях. Много е важно противоепидемичните правила да се спазват точно и стриктно, така, както са описани в протокола”, изтъкна още министърът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!