София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Между спортните и журналистическите постижения и премеждия: Интервю със Сашо Диков

Водещият на предаването "ЕвроДикоФ" след поредното признание за работата си

пропускане
4 дниОбщество 136 Иванина Игнатова

С награда за цялостен принос в журналистиката беше отличен  журналистът, републикански шампион по ски алпийски дисциплини и водещ на предаването "Евродикоф" – Сашо Диков. Призът му беше отреден снощи, на 13-тото издание на годишните награди за журналистика ,,MEDIA Awards 2024''. Награденият успя да отдели време, за да разкаже за пътя си като журналист.

"След като съм 47-ма година в този занаят, получавал съм най-различни награди. Но не наградите са тия, които сега ме вълнуват особено. Аз си давам сметка и осъзнавам, че съм се изградил за себе си някаква представа за това какво представлявам, какво съм направил в този занаят." 

Сашо Диков сподели защо според него, той е единствен по рода си в съвременната журналистика.
 "Аз изповядвам мнението, че скромността краси простака и по тази линия знам за себе си, че няма друг като мен, който да е правил толкова много и такива неща."

Дългогодишният журналист си направи равносметка за свършената работа.
"На никой очевидно не му се е работело толкова, никой не е имал моите качества и моя талант и желание за изява."
Водещият на предаването "ЕвроДикоФ" поговори и за настоящето. А какво е общото между спортиста и журналиста Сашо - вижте във видеото.

Легендарният журналист е водещ на едно от най-гледаните предавания в родния ефир – “ЕвроДикоф” по телевизия Евроком- предаване без цензура и без компромис за абсурдите в държавата от 2018 г.