София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Мика Зайкова: Мъка ми е, че пак започваме наново с изборите, а резултатът ще е същият

Депутатът от ИТН коментира и актуализацията на бюджета
2 мПолитика 745 Ивана Иванова

Мъка ми е, че пак започваме наново с изборите, а резултатът пак ще е такъв. Няма да има мнозинство, пак трябва партиите да се научат да работят заедно. Политиката е диалог и компромис, нищо друго. Това коментира депутатът от ИТН Мика Зайкова в ефира на БНТ.

"Когато работиш и знаеш, че затова, за което работиш е изключително важно изобщо не ти идва на акъла да се правиш на стар и болен", отговори тя за среднощните заседания на парламента.

"Има няколко много важни неща, не става въпрос актуализацията да те направи богат, а да има пари за лечение, за ваксини, за мигрантската криза, която е на вратата ни. Тези, които казваха, че не трябва да има актуализация, искам да кажа едно изречение - Всички разходи са достигнати. Дори и да увеличим приходите, не можем да харчим", каза още Мика Зайкова.

"Газта миналата година струваше 22 долара на барел, а сега струва 70 долара, с тенденция да стане 80 долара. Инфлацията вече е при нас. При това положение трябваше да се направи нещо за доходите на най-бедните", коментира тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!