София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Министерството на здравеопазването на САЩ отказа да работи с Байдън

До изясняване на окончателните резултати
17 сПолитика 4512 Боряна Райчева

Ръководителят на Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ Алекс Азар отказа да работи с кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън и екипа му, докато не бъдат обобщени окончателните резултати от изборите. Изявлението му беше разпространено от CNN.

Азар обясни, че сътрудничеството ще бъде възможно само след като Американската администрация за общи услуги обяви победителя. Той подчерта, че веднага след като бъдат обобщени официалните резултати от изборите, ведомството ще осигури "пълно, координирано и професионално прехвърляне на правомощия".

Президентските избори в САЩ се проведоха на 3 ноември, окончателните резултати все още не са обобщени. До 23 ноември правителствата на щатите трябва да преброят бюлетините, изпратени по пощата. До 12 декември е необходимо да се одобрят резултатите от гласуването за всяка държава, а на 14 декември членовете на избирателната колегия трябва да гласуват.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!