София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Министърът на икономиката: Започваме работа по нов закон за инвестициите (ВИДЕО)

"Предишният закон вече не отговаря на реалностите", заяви Никола Стоянов
1 мПолитика 313 Николай Парашкевов

"За мен бизнесът не са само работодателските организации, но и синдикалните. На тях много ще разчитам", това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов при представянето на екипа му.

"Искам да подчертая, че Министерството на икономиката бе разделено на две министерства. Това само по себе си води до теми, които са важни за двете министерства. С колегата Министър Пулев имаме уговорка да работим в тясно сътрудничество и сериозна координация", продължи той.

Той подчерта, че първите прироритети на ведомството ще са свързани с подготовката на бизнеса за зимата.

"Топлите дни, които остават, трябва да ги използваме за идващите трудни времена", добави той.

"Министерството на икономиката и индустрията участва в кризисния щаб за енергетиката. В случая ни е възложена анкета сред бизнеса, която ще даде на щаба картина колко предприятия използват газ и колко от тях могат да минат на друго гориво", заяви служебният министър на икономиката.

"Другата част от подготовката за зимата е свързана с петрола. Възложил съм в кратки срокове да ми се даде анализ за работата на Държавната петролна компания, а когато имаме информация, ще я споделим с вас", изтъкна друг от приоритетите министър Стоянов.

Друга важна тема за министерството са язовирите, за които ще бъде изготвен доклад, подчета министърът.

"Първи приоритет е подобряване на бизнес средата", заяви Министърът на икономиката.

"Ще се опитаме да подобрим нещата за България по отношение на правенето на бизнес", подчерта той.

"Ще започнем работа по нов закон за инвестициите съвместно с Министерството на иновациите и растежа. Предишният закон вече не отговаря на реалностите и насърчителните мерки, и въобще критериите за класове инвеститори. Трябва да се актуализират нещата", продължи служебният министър на икономиката.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!