София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Митева: Борисов трябваше да е кандидатът за премиер, той разбира от управленски процеси

Още когато видях изборните резултати, знаех, че кабинет няма да имам , каза още тя

7 дниПолитика 7

Още когато видях изборните резултати, знаех, че кабинет няма да има. В момента партиите ни водят към неизвестното, в резултат на което гражданите станаха безразлични към изборния процес. Народното събрание пък е изключително слабо и като такова няма как да излъчи силен кабинет. Това заяви за Нова нюз бившият председател на Народното събрание Ива Митева.
Не Росен Желязков, а Бойко Борисов е трябвало да бъде кандидадът за премиер на ГЕРБ-СДС при връчването на първия мандат, тъй като той се е доказал многократно в политиката, категорична е Митева. 
Бойко Борисов трябваше да бъде кандидатът за премиер, защото е силната личност, човек с характер. Бил е пожарникар, главен секретар, кмет, народен представител и той разбира от управленски процеси. Всички други имена ще бъдат контролирани и управлявани, а на нас кукли на конци не ни трябват, коментира още тя.