МВнР: По-малко са подадените заявления в чужбина за вота на 11 юли

Иван Кондов отправи апел към българите в чужбина да подават декларации за гласуване

До момента това, което мога да посоча като интересен факт, е, че заявленията са доста по-малко за сега от подадените за миналите избори. Не върви ръка за ръка с множеството секции, които ще бъдат отворени. До момента са около 37 000 заявленията. От миналите избори имаше над 80 000 подадени заявления на финала. Това каза Иван Кондов – постоянен секретар на Министерството на външните работи и председател на Работна група „Избори“, по време на брифинг. Той посочи, че може би на тези избори няма да достигнем такъв брой заявления.

Иван Кондов отправи апел към българите в чужбина да подават декларации, защото това ще облекчи процеса на гласуване.

„Ще се възползвам да отправя един апел към нашите съграждани в чужбина – подавайте декларации. Това ще облекчи процеса на гласуване. Когато подадете декларация вашето име се вписва автоматично в списъка за гласуване. Това облекчава секционната избирателна комисия. Хората, които отиват без да са подали декларации, имат право да гласуват, но трябва да бъдат вписани членовете на секционната избирателна комисия. Това отнема време“, каза още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!