София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

МВР задържа двама непълнолетни, изнудвали момиче за голи снимки

Иззети са мобилните телефони и компютри, чрез които е протичала комуникацията с потърпевшата
2 мКрими 507 Ивана Иванова

Полицията хвана двама непълнолетни, изнудвали момиче за голи снимки, това научи "Евроком".

Акцията е проведена вчера от служители на ОДМВР – Русе, от РУ Две могили със съдействие на техни колеги от Първо РУ, под ръководството на Районна прокуратура град Русе. Реализирани са действия по разследването – претърсване и изземване на два адреса в град Русе по водено досъдебно производство в РУ Две могили за извършено престъпление по чл.155а ал.1 от НК - използване на информационни технологии за събиране на данни за лица под 18-годишна възраст, с цел създаване на порнографски материали.

В рамките на проведените действия е установено, че за периода от април до октомври 2021 г. неустановен извършител, чрез използване на фалшиви профили в социалната мрежа „Инстаграм“ е изнудвал непълнолетно момиче, за да му изпраща нейни снимки с порнографско съдържание. В резултат на целенасочената работа по случая, от служителите на Група „Криминална полиция“ при РУ Две могили, са установени действителните ползватели на фалшивите профили. Оказало се е, че това са две непълнолетни лица от град Русе.

При извършените действия по разследването са иззети от домашните им адреси мобилните телефони и компютри, чрез които е протичала комуникацията с потърпевшата. Работата по документиране на престъпната им дейност, както и установяване на други потърпевши, продължава.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!