София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Мъж умря след предозиране с парацетамол

Опитал се да се лекува сам от COVID-19
7 сИнциденти 611 Златина Петкова

Нелеп инцидент. Седемдесетгодишен румънец е починал заради свръхдоза парацетамол. До предозирането се стигнало, след като възрастният мъж, със симптоми на коронавирус, решил да се лекува сам.

Според директора на Дирекцията за обществено здраве Моника Адаскалицей той е изпаднал в дълбока кома, а близките му са извикали линейка. Лекарите обаче не успели да го спасят.

Адаскалицей посочи, че според семейството му мъжът е имал в продължение на повече от седмица респираторни симптоми като кашлица, треска, болки в гърдите и други. Поради тази причина той започнал да взема  по две таблетки парацетамол от 500 милиграма на всеки четири часа, което означава по 6 грама на 24 часа, което се оказало прекалено много.

Директорът на Дирекцията за обществено здраве заяви, че в линейката  на илцето е бил направен бърз антигенен тест за COVID-19, а в спешното отделение - и PCR тест, като и двата са се оказали положителни.

По думите ѝ, при хоспитализацията пациентът е имал полиорганна недостатъчност, включително чернодробна недостатъчност, което е ускорило смъртта му.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!