София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Над 250 души са задържани в Турция

Заподозрени са за участие в тероризъм
пропускане
4 чОбщество 2495 Златина Петкова

267 заподозрени, от които 161 чуждестранни граждани, са били арестувани от турските власти, по подозрение за участие в терористични организации. Това съобщават световните информационни агенции.

Според турската полиция предполагаемите религиозни екстремисти са планирали нападения в новогодишната нощ. Заподозрените са задържани при операции в 33 града и окръга на Турция в периода 20-31 декември 2020 г. Това  беше съобщено днес от министерството на вътрешните работи на страната. Националността на задържаните чужденци не беше оповестена.

Отделно от този арест, турските миграционни власти държат 69 чуждестранни граждани заради връзките им със зони на конфликт, информира още Анадолската агенция.

Полицията е иззела пистолети, експлозивни материали и дигитални документи, свързани с терористична група, при акции срещу 69-имата чужденци. Не се уточнява за коя терористичната група става въпрос. 

Припомняме, че Турция редовно осъществява акции срещу лица, свързани с "Ислямска държава", особено след като терористичната група уби 39 души при нападение в истанбулски нощен клуб в ранните часове на 1 януари 2017 г., припомня агенцията.