София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Напрежение пред БНБ: Поставени лица изкупуват монетата в памет на Стоянка Мутафова

Цената на монетата вече достига 300 лева
1 мОбщество 982 Николай Трифонов

Днес Българската народна банка пусна в продажба монета в памет на Стоянка Мутафова по повод 100 години от рождението ѝ. Цената й е 30 лв. Пред банката се изви опашка от стотици хора, а чакащите разказват, че вече монетата се е появила на "черния пазар".

Искащите да закупят ценната монета споделиха, че има поставени лица, които са дошли пред банката още в полунощ, за да продадат ценната монета веднага, след като я закупят. В близост до банката бе забелязана група от хора, за която част от чакащите на опашката разказаха, че са организаторите на тези, които са се наредили пред банката още в 00:00 часа. 

В интернет вече се появиха и оферти, като те достигат 300 лв, 10 пъти повече от цената, за която може да се закупи от БНБ.

До недоволството на хората се стигна и по още една причина. Някои от тях споделят, че на определени хора им отнема твърде много време, за да си попълнят личните данни на касата, а като причина посочват - неграмотност. 

От 24 до 26 януари могат да се закупят до два броя от монетата, след това ограничението ще отпадне.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!