София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Националният съвет на БСП провежда последното си заседание за този мандат

Ще бъдат дадени подробности за изборите
пропускане

Националният съвет на БСП провежда последното си заседание за този мандат

Ще бъдат дадени подробности за изборите

9 чЕвроком 686


Националният съвет на БСП в мандата 2016-2020 г. ще проведе последното си заседание. То е насрочено за 11.00 ч. в зала „Александър Лилов“ в централата на партията.

Членовете на Пленума бяха избрани за мандат от 4 години на първото заседание на 49-тия конгрес през 2016 г. През изминалия мандат Националният съвет на БСП проведе 50 заседания. Този Пленум работи с 14 съвета и 4 комисии. За отчетния период работните органи изготвиха 13 политически позиции и 2 декларации, които са приети от Националния съвет.

Пленумът на БСП ще се занимае с документите за 50-ия конгрес на партията, с отчета на Националния съвет на БСП, на парламентарната група, както и с този на евродепутатите от левицата. Сред документите за конгреса са и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа и политическа декларация на 50-ия конгрес.

Дневният ред на днешния Пленум предвижда членовете на Националния съвет да бъдат запознати с информация за проведения за пръв път в историята на БСП пряк избор на председател на партията. По точката ще докладва председателят на Централната комисия за вътрешнопартийния избор Емил Войнов.