София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Навалная: Путин е непредсказуем, може да използва ядрено оръжие

,,Той плаши хората, държи ги в страх''

17 дниВойна 24 Марияна Стойчева

Вдовицата на покойния руски дисидент Алексей Навални предупреди, че руският президент Владимир Путин е непредсказуем и по думите ѝ не е изключено той да използва ядрено оръжие в даден момент.

"Не знаем какво да очакваме от него. Вероятно той ще го направи", каза тя в интервю за ДПА. 

Юлия Навална сравни въпроса с нахлуването на Русия в Украйна, като заяви, че тогава не е очаквала Путин да атакува, предвид силните връзки между двете страни.

"Но той реши да го направи. Той плаши хората, държи ги в страх. Никой не знае какво ще направи Путин след това", каза тя.

Юлия Навална нарече Владимир Путин свой враг и обеща да се бори срещу него и изрази съжаление, че Европа не е разбрала по-рано опасността, която представлява Русия.

„Ще се радвам Европа да повдига тази тема по-често и по-рано“, посочи тя. Според нея в такъв случай е можело да се предотвратят някои убийства и войни.
Задържането в Бавария на двама предполагаеми руски шпиони показва, че Владимир Путин се бори за своята кауза в сърцето на Европа и че той "не само я е започнал сега, той го е направил много отдавна", отбеляза още Юлия Навална.

,,Той отприщва войни, убива враговете си. Винаги съм предполагал, че има много руски шпиони в Европа, това е очевидно", допълни тя.