София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

НФСБ: „Не!“ на провеждането на гей-парада!

„София Прайд“ ще се проведе на 8 юни в столицата

НФСБ: „Не!“ на провеждането на гей-парада!

„София Прайд“ ще се проведе на 8 юни в столицата

12 месецаПолитика 5 Боряна Райчева


Политическа партия НФСБ изпрати отворено писмо до медиите, в което категорично се противопоставят на провеждането на гей-парада „София Прайд“ на 8 юни в столицата.

Още преди 5 години ние предупредихме, че хората със сексуални отклонения ще започнат да издигат и политически искания. Оказахме се прави. Днес, под формата на борба за равни права, гей-двойки започват да предявяват претенции, които са в разрез с Конституцията и устоите на държавата ни, пишат от НФСБ.

Според тях "мълчаливото съгласие на Столичната община с ярката демонстрация на това агресивно сексуално малцинство отваря врата за последваща ескалация на по същество противоестествени искания като узаконяване на еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки и др. Такива идеи са изцяло извън дневния ред на обществото ни, несъвместими са с обществения морал, традициите и православните устои на българския народ".

Допълнителни елементи на политическа украса внася и присъствието на високопоставени политически фигури в редиците на шествието на гей-парада. Нещо повече – досегашната практика сочи, че сред участниците в прайда има непълнолетни – и то не малко. Недопустимо е това да се случва пред очите на връстниците им и на цялото общество.

Никой не пречи на тези хора да се самоопределят. Но ние категорично се противопоставяме това самоопределение да се натрапва на обществото ни по един безпардонен начин в центъра на София.

България е държава, успяла да съхрани и до днес традиционните си морални ценности и православни устои. Опитът за промяна на тези ценности, насочен особено силно срещу децата, е абсурден и недопустим.

Затова казваме ясно и категорично „Не!“ на провеждането на гей-парада!