София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

"Ние, Е-народът" - платформа, която се допитва до гражданите

Коментира политологът д-р Андрей Велчев

"Ние, Е-народът" - платформа, която се допитва до гражданите

Коментира политологът д-р Андрей Велчев

6 сПолитика 596 Мирослав Митков


Вероятно е Борисов да хваща пулса на протестите, защото виждаме, че много хора ходят там с децата си. Това каза специално за телевизия Евроком политологът д-р Андрей Велчев и издател на сайта "Любословие" по повод вчерашната снимка на премиера с внуците си.

"Може би това е послнието, че и той има деца, и той има семейство, за които мисли. Като родител и той има ангажимент да дава и да излъчва сигурност, която ако съдим по това, че е зависим от неговите партньори, тоест от външни фактори - не смятам, че е съвсем така", коментира Велчев.

По думите му по всичко личи, че Валери Симеонов оказва натиск на премиера Борисов да не подава оставка. Той не намира поведението на лидера на НФСБ като адекватно през последните 33 дни по врема на протеста.

"Не само Бойко Борисов, а и други политически лидери от неговата партия коментират, че са зависими от коалиционните партньори. Има подписано споразумение и трябва те да бъдат силни, а не да се поддадат, цитирам: "на първо място е стабилността на държавата, а не на кресливите хора, които правят спането на хората в центъра трудно и до малките часове протестират, незнайно за какво", каза политологът.

Според него в правителството липсва доверие от всякакъв тип.