София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Николай Тома: Във Франция социалните домове са мечта

Не само за тамошните пенсионери, а и за работещите в България

17:15 ч. 06.11.2019 г.Общество 73

Дали изобщо ще има някога достойни старини и как би могло това да стане, е въпросът. Ще видите подробности по този проблем в последния филм на Николай Тома – „Вдъхновените пенсионери“, тази събота по телевизия „Евроком“.
„В момента Макрон подготвя реформа, която никой президент досега не успя да осъществи. А според нея, всички трябва да бъдат пенсионери до 63 години. Там хората живеят достойно, защото такава е политиката. Самотните, вдовците, държавата не ги не оставя вкъщи, а прави така, че да им се организират развлечения от всякакъв род“, разказва Николай Тома в предаването „Делници“.
По думите му, социалните домове във Франция например, са мечта не само за пенсионерите, а дори за работещите в България хора.
Проблемите на Франция са всъщност проблеми на ЕС. След въвеждането на еврото, сериозно се повишиха цените там – 5-6 пъти. Тук ще стане същото, когато България въведе еврото.
„Икономисти и професионалисти доказаха и показаха защо и как еврото убива националните икономики. Със смяната на френската валута с еврото, не само поскъпна животът, но и до преди това можеше само един от членовете на семейството да работи, а сега при двама работещи, пак е трудно, особено ако са с нископлатени професии“.