София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Николай Радулов: Няма как гражданите да взимат пример от кадрите на МВР, при положение, че те не спазват закона

Студентите са отчаяни от нивото на преподаване
3 мПолитика 167 Николай Трифонов

"През последните 15 години в МВР се внедриха хора, които са назначени от олигарси и престъпни групировки", това каза Николай Радулов, представител на "Има такъв народ" по време на срещата за съставяне на кабинет на тема "Вътрешна сигурност".

Според Радулов няма как гражданите да взимат пример от кадрите в МВР, защото самите те не спазват закона.

Той заяви, че трябва да се направи ревизия на МВР, но не само финансова. Радулов смята, че трябва да се проверят и кадровите назначения.

"Парите, които се отделят за МВР са достатъчно, но те се използват неправомерно, дори престъпно. Всяка година се прави ревизия на финансите, но без резултат", коментира Радулов.

Той даде предложение да се направи агенция "Киберсигурност", която да се координира с осталите европейски такива.

"Академията на МВР е в най-ниското си ниво. Заплащането е ниско, преподавателите не се ползват с доверие. Студентите са отчаяни от ниското ниво на преподаване. Предлагам тази академия да излезе от МВР и да се превърне в "Национална академия по сигурност", която да има различни факултети", предложи представителят на ИТН.

Той наблегна и на проблема с управлението на МВР. Според него хората, които са на тези позиции не са достатъчно подготвени.  

"За съжаление тези реформи няма да станат бързо. Всичко това ще отнеме около 6 години. При работещ парламент, ако се мобилизираме, нещата могат да се случат и за околко 4 години", заяви Радулов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!