София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Нинова: Няма да подкрепим споразумението, това е смъртната присъда на българската енергетика

''Пълен хаос, подчинен само на едно - да си разпределят правилно парите от плана''

17 сПолитика 403 Кристияна Стефанова

Пълен хаос, подчинен само на едно - да си разпределят правилно парите от плана на техните подходящи фирми, коментира в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с проекта на решение, свързан с постигнатото вчера споразумение с протестиращите енергетици и миньори, и синдикатите. "Струва ми се, че на тези хора някой ден трябва да се търси и наказателна отговорност, това са огромни вреди", добави тя.

От думите ѝ стана известно, че ПГ на „БСП за България“ няма да подкрепи предложения проект на решение,  защото, според левицата, е „смъртната присъда на българската енергетика“, абсолютен прах в очите на хората и лицемерие. "Виждате, че не се знае кой го е подписал това споразумение, половината синдикати са недоволни, министърът на енергетиката, доколкото чух, е казал, че това е неизпълнимо решение", коментира Нинова.