София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Нинова: Ще вземем най-доброто решение за България

Днес партията отбелязва и 130 години от организираното социалистическо движение в страната
10 мПолитика 733 Мирослав Митков

На Национален съвет БСП решава дали да приеме мандата за съставяне на правителство, който се очаква да бъде връчен от президента Румен Радев на 5 май. А преди това левицата отбелязва Деня на труда.

В Борисовата градина в столицата с митинг-концерт под наслов „Достоен труд - достоен живот“, организиран от Националния съвет на БСП, Градския съвет на партията, в-к „Дума“ и младежкото обединение на БСП.

Днес партията отбелязва и 130 години от организираното социалистическо движение в страната.

Нинова заяви, че Националният съвет на БСП ще вземе най-доброто решение за България.

На митинг-концерта тя посочи, че „моделът Борисов“ все още не е разрушен и призова за общи усилия политическите партии това да се случи. Нинова заяви, че БСП са подали ръка на новите партии в парламента, но не пропусна да отбележи, че част от действията им са учудващи:

Лидерът на БСП определи днешния ден като исторически:

„Напълно разбираме отговорността пред България и пред народа си. И ви уверявам, че след малко Националният съвет ще вземе най-доброто решение за отечеството и за хората. Изразявам пред нас опасение, че загледани всеки в своята малка, егоистична партийна битка, ще пропуснем голямата промяна. Защото днес на България трябват, не партийци, а държавници. И мисля, че смело, отговорно и честно, можем да кажем, че ние имаме своята визия как да се развива България“.

По-рано днес тя посочи три варианта - връщане на мандата, съставяне на правителство с лидер Корнелия Нинова или предлагане на кабинет с ограничен мандат, който ще има предимно експертен състав

Преди това депутатът Борислав Гуцанов - член на Изпълнителното бюро на социалистите, коментира за „Хоризонт“, че БСП ще подходи отговорно, но не се плаши и от предсрочни избори:
„Категорично БСП е готова за предсрочни избори. Това няма да ни изненада“.

Преди важните решения този следобед БСП отбеляза 1 май в Борисовата градина в столицата с митинг-концерт под наслов „Достоен труд - достоен живот“. Организиран бе от Националния съвет на БСП, Градския съвет на партията, в-к „Дума“ и младежкото обединение на БСП.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!