София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

НОВА ИНФОРМАЦИЯ: ПРОКУРАТУРАТА: Семерджиев е бил сам при катастрофата на "Черни връх"

"Не са готови всички експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата"
12 мПолитика 764 Кристияна Стефанова

,,В момента на катастрофата на бул. "Черни връх" обвиняемият Георги Семерджиев е бил сам в автомобила. Това е установило разследването на тежкия инцидент, който погуби живота на две млади жени'', съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, цитирана от "Сега".

''На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска произшествието. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", допълни Петрова. 

След катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от мястото на инцидента.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков каза пред журналисти, че е установена самоличността на жената, за която има съмнения, че е била със Семерджиев в момента на катастрофата, като подчерта, че тя е полицейски служител.

Преди две седмици обаче следователят Ясен Тодоров заяви, че не може да се каже със сигурност дали е имало друг човек в автомобил.

Към сегашния момент задържаният Георги Семерджиев има повдигнати 5 обвинения - за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни табели и фалшиво свидетелство за управление на автомобил, както и за притежание на наркотици, намерени в колата.

Пред съда Семерджиев се обясни, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура.Според нея в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за някой друг облага. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!