София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

НОВИ МЕРКИ В КРАЛСТВОТО: Изискване на имунизационен паспорт за вход в баровете

Борис Джонсън обмисля имунизационен паспорт за клиенти на пъбове
2 чЗдраве 834 Мария Иванова

,,Клиентите в ,,пъбовете'' ще бъдат помолени да предоставят сертификат за ваксина'', каза Борис Джонсън пред депутатите, заявявайки, че ,,може да зависи за отделни бирници''. 
Преглед проучва дали хората трябва да докажат, че са били ваксинирани, тъй като мерките за заключване улесняват. 
Източник от правителството сподели пред Би Би Си, че се разглежда възможността хората да покажат отрицателен тест. 
Депутатът Тори Стив не скри недоволството си като заяви, че ,,това е ужасен капан'' и несправедливо наказва онези, които са посъветвани да нямат ваксина. 
Междувременно депутатите ще гласуват по-късно за новите закони за коронавирус за пътната карта на Англия, която не е заключена. 
Те също така ще бъдат помолени да одобрят плана на правителството за подновяване на правомощията за спешна коронавирусна инфекция за още шест месеца. Законът за коронавируса е въведен през март 2020г. в началото на пандемията. 
Правителствения преглед на сертифицирането на ваксини може да докладва през май, че съвпада с по-широкото отваряне на гостоприемството в Англия, според висш държавен източник. 
Прегледът разглежда как ваксинацията и тестването на хората могат да се съхраняват сигурно и да се показват на мобилен телефон, както и обстоятелствата, при които може да се прилага такава система. 
Идеята да се иска от посетителите на кръчми да покажат сертификат за ваксина беше повдигната по време на изслушването на Комитета за връзка на Камарата на общините.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!