Начало Новини Предавания На живо

Осем задържани при акция в Ямбол

Иззети са амфетамини, марихуана и злато

Осем задържани при акция в Ямбол

Иззети са амфетамини, марихуана и злато

2 сКрими 694 Златина Петкова


Най-малко осем лица са задържани при провела се спецакция срещу престъпността в Ямбол. От държавното обвинение информират, че са били претърсени  658 лица и 426 моторни превозни средства.

Съобщава се още, че един от задържаните е привлечен в качеството на обвиняем за извършена кражба на мобилен телефон. Прави се също проверка на двадесет и пет  обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.

В хода на акцията, в  имот, обитаван от 54-годишен мъж, полицаите са намерили и иззели над 150 археологически предмета и старинни монети, носещи белези на културно-исторически ценности, както и металдетектор. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Започнати са разследвания по три случая за притежание  на наркотични вещества, като са иззети общо 10 грама наркотична пудра, 110 грама наркотичен чай, и 3.5 грама метамфетамин. Установени са и три канабисови растения с височина около 1 метър, отглеждани в частен имот в стралджанско село. Процесуално-следствените действия по случаите продължават.