София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Доц. д-р Антони Георгиев за състоянието на Бойко Борисов

Премиерът в оставка беше опериран в Софиямед заради травма на дясното коляно
8 мЗдраве 11949

Бойко Борисов е в добро състояние. Операцията не е тежка за пациента, но заради състоянието на травмата му се препоръчва оперативно лечение. Това коментира доц. д-р Антони Георгиев от Софиямед, който оперира премиерът в оставка Борисов, пред медиите.

"След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение", обясни той.

"След операцията има един определен период на възстановяване и ще трябва известно време за възстановяване на движението и преодоляване на болката", коментира още доц. Георгиев.

"Травмата е предизвикана при усукване на ставата", допълни специалистът. 

Травмата е предизвикана при усукване на ставата, допълни той. Минали са един-два часа от операцията, рано е да се каже за ходенето, посочи още докторът. Той не се ангажира и със срок за възстановяването на Борисов. 

По-рано от Софиямед излязоха с позиция:

Бойко Борисов бе приет за спешна оперативна интервенция в УМБАЛ „Софиямед“. Той бе опериран преди минути по повод на травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач, от доц. д-р Антони Георгиев, един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.
 
„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. Георгиев.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!