София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Възраждане алармира за възможни изборни измами в Турция

От политическата формация ще сезират всички възможни институции

пропускане
8 чИзбори 794

Възражадане алармира за възможни изборни измами зад граница и основно в Турция. Това става ясно от нарочна пресконференция на партията в БТА. 

Адвокат Петров от политическата формация изнесоха информация, че от 48 IP адреса са регистрирани 11 771 заявления за гласуване. Всички те са били изписани с главни букви и с едни и същ контакт. Регистрацията е извършена от София в района на центъра, уточни Костадин Костадинов.

Възраждане ще сезира ЦИК, прокуратурата и европейски институции за проблема. Ще настоява и пред Централната избирателна комисия да не могат в бъдеще да подават заявления от България.

Ако Прокуратурата се заеме серизно с проблема, ще трябва да използва чл. 40 от Закона за политическите партии, а именно процедура по заличаване на енда определена, акцентира адв. Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!