София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Песков: Ако маниакалната упоритост за санкциите продължи, отговорът ни няма да им хареса

“Русия търси решение на най-сложните въпроси в отношенията си със Запада чрез диалог”
16 сПолитика 719 Боряна Райчева

Русия търси решение на най-сложните въпроси в отношенията си със Запада чрез диалог, докато Европейският съюз и САЩ продължават да говорят за санкции с маниакална настойчивост, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред медиите в сряда, когато бе помолен да коментира възможни нови санкции срещу Москва.

За съжаление Брюксел постоянно говори за санкции. Същите са и САЩ. С маниакална упоритост. Това е нещо, което никога няма да приветстваме. "Това е нещо, което изобщо не ни харесва", каза Песков.

Той каза, че Русия се надява, че "политическата воля за продължаване на диалога ще надделее и най-сложните въпроси в отношенията със Запада ще бъдат решени" изключително в рамките на диалога ".

„От друга страна, потенциалната заплаха от подобни враждебни прояви ни задължава да останем мобилизирани и да бъдем нащрек“, каза Песков.

Той отбеляза, че Москва никога не е предприемала ответни мерки.

"Отговорът винаги е бил добре обмислен и съобразен със собствените ни интереси", каза Песков и добави, че Русия е готова да вземе предвид опасенията на своите партньори, като даде приоритет на собствените си интереси.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!