София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Петков: Част от охраната на НСО, която ми беше зачислена, когато бях премиер, е имала за цел да ме следи

Кирил Петков в предаването "ЕвроДикоф"

18 дниПолитика 48

Част от охраната на НСО, която ми беше зачислена, когато бях премиер, е имала за цел да ме следи. Анализатори и политолози искаха по 20 хил. лв. месечно, за да гарантират отразяване на тезите на правителството "Петков". ГЕРБ и "Възраждане" имаха изработен механизъм за общи гласувания, а Бойко Борисов е перманентно зависим от Делян Пеевски. Това сподели в предаването "Евродикоф" на Сашо Диков бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Петков заяви още, че от приятели разбрал, че двама от охранителите, зачислени му от НСО, като е станал премиер, имали за задача да го следят.

"Аз отивам при шефа на НСО и питам може ли тези двамата да бъдат сменени с други. Той казва - не може. Как така не може? Ако до утре не бъдат сменени, ви искам оставката утре. И той казва - не може да ми вземете оставката. Това беше първият ми досег до т. нар. перманентна власт. Оказва се, че така са структурирани всички служби в България - премиерът не може да ги сменя. Ето сега видяхме акад. Денков поиска оставката на шефа на ДАНС, а той му каза: гледай си работата", посочи Петков.