София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Петър Ангелов: Бизнесът нямаше да оцелее, ако разчиташе на помощ от държавата (ВИДЕО)

Председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес с коментар пред "Евроком"
пропускане
51 сИкономика 527 Ивана Иванова

Много хора, за съжаление, не могат да продължат да работят във фитнес салони. Клиентите на фитнесите, спортуващите хора, си губят навиците да тренират и после възстановяването на тези навици отнемат много време. Това коментира председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов.

"Финансово се издържаме много зле. Държавата обеща много неща, чухме много обещания, аз бях на срещи с много министри. Едва днес получихме парите за ноември и декември от мярката "Запази ме". Другите мерки, които бяха за бизнеса, още не са получени, който е успял да кандидатства. Мерките не работят или ако работят е с голямо закъснение, което за мен е все едно, че не работят", допълни Ангелов.

"Месец януари хора ми се обаждат по телефона и ми казваха, че от няколко дни са яли хляб. И ние с лични средства помагаме на тези хора. Хората нямат и стотинка какво да ядат", каза още той.

"Последната мярка мога да кажа, че беше взето решение да минават парите през НАП за по-бързо, но не можаха да си преценят капацитета на администрацията и лоша преценка. Другите пари, които са в подкрепа на бизнеса за микро, малки и средни преприятия още не са дошли до хората. Ние сме кандидатствали в началото на лятото. Ние, ако трябваше с тези пари да оживее бизнесът, това никога нямаше как да се случи", допълни Петър Ангелов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!