София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Петя Ставрева: Народовластието и демокрацията бележат управлението на Стамболийски

Навършват се 142 години от рождението на министър-председателя на страната между 1919 и 1923 година
5 мЕвроком 347

Навършват се 142 години от рождението на Александър Стамболийски. По този повод от партия “Обединени земеделци” поднесоха цветя пред паметника му в София.

 „В днешните събития искам да посоча неговата далновидна мисъл по отношение на европейския хоризонт на страната. В далечната 1922 години Стамболийски говори за съединени европейски щати, за балкански щати. Той вижда България на картата на Европа по един много демократичен начин. Нека не забравяме, че народовластието и демокрацията бележат управлението на Стамболийски“, заяви Петя Ставрева, председател на политическа партия “Обединени земеделци”.

Според нея Александър Стамболийски е един пример не само за народовластие, работа, каузата и успешното развитие на страната, но и затова как в трудни моменти държавата може да стъпи на крака, когато начело стоят визионери, управляващи с хоризонт за успешно развитие.

„По отношение на аграрната реформа има още много неща, които трябва да бъдат реализирани като политики днес, особено в момент, в който България е в ЕС и има достъп до огромен ресурс и може да направи много по-сериозни крачки по отношение на регионалното развитие, по отношение на намаляване на различията между града и селото“, допълни Ставрева.

Председателят на “Обединени земеделци” обясни, че партията ще подкрепи личности на следващите парламентарни избори, които ще се проведат на 4 април.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!