София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пламен Георгиев с нов сертификат за по-добър испански

издаден от фирма, спечелила обществена поръчка на Комисията

Пламен Георгиев с нов сертификат за по-добър испански

издаден от фирма, спечелила обществена поръчка на Комисията

9 месецаОбщество 5 Боряна Райчева


Появи се нов езиков сертификат на бившия вече шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за по-добро владеене на испански език. Документът е издаден от фирма, спечелила обществена поръчка на Комисията.

Един от основните мотиви, официално посочени от Министерството на външните работи за назначаването на Пламен Георгиев като консул във Валенсия, беше доброто му владеене на испански език.

В автобиографията на Георгиев, публикувана в сайта на парламента, обаче пише, че той има ниво на испански език "А2".

Според европейските критерии ниво "А2" за познания по езици, означава: "Мога да общувам при изпълнението на лесни и обичайни задачи, които изискват само лесен и пряк обмен на информация по познати теми и дейности. Мога да участвам с кратки реплики, дори и да не разбирам достатъчно, за да водя като цяло последователен разговор". А експертите приемат за владеене на език нивата от "В1" нагоре.

Публикувана беше и друга диплома на Пламен Георгиев - сертификат за владеене на испански език, ниво "В1". От документа става ясно, че той е преминал обучение от 140 часа, за да го придобие. Датата на издаване е 2 март 2017 г. Според сертификата обаче излиза, че бившият антикорупционен шеф е придобил по-високото ниво година преди Народното събрание да качи на сайта си дипломата му с "А2".