София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Пламен Николов с висока заявка: Искам да направя България просветена страна (ВИДЕО)

Кандидат за премиер на ИТН в ефира на "Панорама"
3 мПолитика 1016 Ивана Иванова

Към момента не сме разговаряли с ДПС. А относно коментарите за служебните министри в кабинета "Янев", не бих казал, че това е напрежение. Имахме доста добри експертни разговори със служебните министри. А отношенията на "Има такъв народ" с президента са като парламентарно представена партия с държавен глава. Това коментира кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов в ефира на БНТ.

По думите му няма само той да взима решенията в партията. "През последните 12 години бяхме свидетели именно на това".

"Това, което мога да кажа е, че ние няма да вдигаме данъци. Имаме много насочена финансова политика, която искаме да изградим. Каквото е необходимо, за да могат българските граждани да се почувстват защитени, ние ще го направим. Ще обособим ковид болници и смятаме, че това е едно от работещите решения. По-скоро ние се придържаме към фактите, това е много полезен ход, защото когато фактите говорят и Боговете мълчат. Ако има факти, които да говорят, че трябва да се извърши конкретна медицинска дейност, тогава ще я извършим, без да я преекспонираме", коментира Николов за коронавируса.

Относно договора със Северна Македония той коментира, че северномакедонците няма да бъдат притеснявани, но ако ИТН един ден управляват, тепърва ще се взимат решения за политическата линия София-Скопие, но тя няма да бъде линия на конфронтацията.

Една от големите цели на Пламен Николов е да направи България просветена страна като заложи на образованието и културата.

ВИДЕО: БНТ

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!