София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Племенницата на Скрипал разказа за сделката му с Великобритания

Роднините не знаят къде са Сергей Скрипал и дъщеря му
пропускане

Племенницата на Скрипал разказа за сделката му с Великобритания

Роднините не знаят къде са Сергей Скрипал и дъщеря му

11 месецаПолитика 21 Боряна Райчева


Племенницата на бившия полковник на ГРУ Сергей Скрипал Виктория допуска, че роднините ѝ са сключили сделка с британските власти преди инцидента в Солсбъри, информира руското издание „Известия“.

Жената не изключва, че отравянето на Сергей и Юлия Скрипал е било организирано, а те са се съгласили доброволно да участват в това. „Лондон се нуждаеше от причина да влоши отношенията с Москва и е напълно възможно семейството ми да получи някои дивиденти за това”, каза Скрипал.

Роднините все още не знаят къде са Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Племенницата на бившия полковник вярва, че те се държат на различни места и постоянно се наблюдават. Според нея, на 9 май, Скрипал й изпратил гласово съобщение, в началото на което може да се чуе как се да получи разрешение за изпращане на съобщение на английски.

Виктория Скрипал се опасява, че Великобритания ще задържи роднините ѝ и няма да позволи на руски представители да ги посещават в продължение на много години.

На 4 март 2018 г. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка в обществената градина в Солсбъри. Те бяха отровени от нервен паралитик и изпаднаха в кома. Великобритания обвини Русия за инцидента и посочи имената на предполагаемите извършители на инцидента - Александър Петров и Руслан Боширов. Според съобщения в медиите, това са служителите на ГРУ, Анатолий Чепига и Александър Мишкин. Москва отрича всички обвинения от страна на Лондон.