София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пловдивчани готвят протест

Хората от града въстават срещу предстоящо застрояване
пропускане

Пловдивчани готвят протест

Хората от града въстават срещу предстоящо застрояване

1 годинаОбщество 14 Боряна Райчева


Пловдивчани готвят протест. Причината- масова сеч на дървета в един от апетитните райони в града. Местната администрация разрешила премахването на 11 дървета оттам през почивните дни.
 
Заради масовото недоволство се стигана и до сблъсъци между представели на горското и граждани, като се наложи да се намеси и полиция. Хората от района подозират, че единствената зелена площ в квартала се подготвя за застрояване. Недоволството си те изразиха пред bTV.
 
След проверка  се оказва, че паркът е частна собственост, това потвърди пред bTV кметът на район "Северен" в града Ральо Ралев.
 
Проверка показва, че  паркът е бил е закупен от въпросната фирма, която е регистрирана с два лева капитал в асеновградско село.
 
Хората са възмутени от продажбата, а на мястото се появяват и работници, които започват да копаят за поставянето на ограда. Собственикът на терена обаче твърди, че общината е наясно с дейността му тук и тя засега е свързана само с  почистване на мястото. Не отрича обаче, че планира в бъдеще изграждане и на паркинг, който бил много необходим там. Местните обаче са на друго мнение и са категорични, че ще се борят за последната зелена площ наоколо и призовават прокуратурата да се намеси.