София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полфрийман: Виждам бъдещето си в България

"12 години само аз казвам истината от А до Я"

09:08 ч. 17.01.2020 г.Общество 151

Три месеца след като беше освободен от затвора предсрочно за убийството на Андрей Монов, австралиецът Джок Полфрийман е в очакване на окончателното решение на висшите магистрати.

"Помня, че ме удариха по главата с камък, че паднах на земята и след това се събудих и полицията ме арестува. Държах ножа над главата ми и почнах да крещя и да викам да спре атаката срещу циганина. Беше в ръката ми, аз се обърнах и тръгнах и ме нападнаха отзад и не помня повече", разказа Джок Полфрийман.

Отвъд телената ограда Полфрийман разкри още: "Аз никога не съм искал нещо друго освен да бъда съден за това, което се е случило, и за 12 години аз съм единственият човек, който казва истината от А до Я. Аз съм единствен човек, от когото хората изискват отчет. А от останалите 12 от агитката никой не търси отчет. Колкото аз съм виновен за смъртта на Андрей Монов, толкова и те са виновни", заяви Полфрийман.

А бъдещето си Полфрийман вижда в България в борба за каузите, които защитава – промяна в системата на затворите и не само.