София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ПОЛИТИКЪТ ГЛЕДА, ДЪРЖАВНИКЪТ ВИЖДА

Коментар на Елена Гунчева
48 сVox Populi 828

Президентът Румен Радев за пореден път показа, че най-важни са хората. Героичната постъпка на Билгюл Харунова, която спаси две пътнички от катастрофирал автобус край Велико Търново. Такива жени като нея са гордост за България! Не големи думи или спасяване на света. Просто два спасени човешки живота. За семействата на тези хора - всичко!
Преди две седмици пък друга българка, работеща в Италия, спаси двама възрастни италианци от горящата им къща и сама загина в пламъците. Там Италия сведе знаме пред героизма на нашата гражданка. Защото там, където живота е висша ценност, подобни постъпки се възнаграждават. За да бъдат за пример и подражание.
В България рядко виждаме ежедневния героизъм на хората. Спасяващи животи, помагащи на хора в беда, помагащи на бедстващи животни. А е важно. Важно е именно държавата да даде признание на подобен героизъм. Надали Билгюл Харунова иска подобно признание. Но ние й го дължим. Именно затова Президентът Радев даде пример как трябва да се отнася истински държавник с българските граждани. И го направи скромно, без да очаква дивиденти от постъпката си. Ние нямаше и да я разберем, ако не беше публикацията на брата на Билгюл Харунова, който в социалните мрежи благодари за жеста на Президента Радев!
И моята надежда е България да има повече държавници като Румен Радев, които виждат. А не само политици, които ни гледат, но не виждат същността ни!
И отново - да благодарим на тази смела жена, постъпката й е достойна и героична. И не трябва да бъде забравяна! Респект!
Елена Гунчева

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!