Начало Новини Предавания На живо

Посланик Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан: Ситуацията с коронавируса в Куба се подобрява

Днес ПП АБВ дари 10 000 защитни маски за кубинския народ чрез посланика
пропускане
59 мОбщество 123 Мирослав Митков

Ние казваме, че в момента по време на пандемия, както никога преди, финансовата, икономическата и търговската блокада на САЩ срещу Куба е акт на Геноцид. Това каза посланикът на Куба Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан специално пред телевизия Евроком. 

"Това не е само блокада, която ни забранява да търгуваме с целия свят или да спре развитието на Куба, това е агресивна политика срещу кубинския народ, срещу здравето на кубинския народ", категоричен е дипломатът.

Тя каза също така, че на 17-и всеки месец в Куба се правят форуми срещу блокадата. Този месец акцентът ще бъде влиянието на блокадата срещу образованието.

"Този месец България ще вземе специално участие", информира Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан.

Тя информира, че ситуацията с коронавируса в Куба се подобрява.

Днес ПП АБВ дари 10 000 защитни маски за кубинския народ чрез посланика. Това дарение е част от продължаващата през годините политика на ПП АБВ за солидарност с Куба и развитие на отношенията между двете държави.

"Благодарим и на всички приятели, които в тази страна и през тези месеци на пандамията, са се притеснили и са се загрижили са положението в Куба, изразявали са осъждане на блокадата, която се е засилила през месеците на пандемията", каза дипломатът от Куба.