София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Посрещаме спешни разходи с пари от ниви

Коледните и новогодишните празници често ни оставят с празни джобове

2 месецаАгро 64

Коледните и новогодишните празници често ни оставят с празни джобове. Затова около Нова година хората изпадат в дилема: Да тегля бърз кредит, да взема пари от приятел или да стискам за по-добри дни.

Има една алтернатива, която може да попълни семейния бюджет, без да се налага да попадате в ръцете на лихвари или да си разваляте отношенията с приятели, съветват експерти.

Ако притежавате земеделска земя, която не обработвате, можете да я продадете бързо и без допълнителни такси на лидера в тези сделки – „Агрион“. През последния месец все повече собственици на земеделска земя избират да изтъргуват парцелите си, вместо да пустеят и да рискуват някой да ги заграби и да ги обработва без пари.

Оценките на ниви при „Агрион“ са безплатни, което пести по над 100 лв. на собственици, които искат да разберат цената на земята си.

Продавачите на земя могат да разберат цената на сайта на компанията https://www.agrion.bg/request/sell-land, както и на националния телефон 0800 111 66.

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

 „С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си“, казаха от ръководството на дружеството. „Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка, от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на няколко работни дни“- споделиха от пазарния лидер.

Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, особено преди коледните и новогодишните празници, коментират от „Агрион“.  Според тях, голяма част от притежателите на парцели са готови да продадат нивите си, вместо да кандидатстват пред банките за кредити, където процедурата е тежка и тромава и изисква обикалянето на различни институции. 

Друга основна причина, за сделките със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на Агрион.

Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.

 „Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от собствениците на земи и над половината от арендаторите в страната дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.