Начало Новини Предавания На живо

Повече от 600 преминали през „Пирогов“ в новогодишната нощ

Има завишение на броя пациенти в сравнение с мината година

Повече от 600 преминали през „Пирогов“ в новогодишната нощ

Има завишение на броя пациенти в сравнение с мината година

1 годинаОбщество 17 Боряна Райчева


Близо 600 души са преминали през спешното отделение на лечебното заведение в новогодишната нощ. Най-натоварено е било дежурството за травматологичния кабинет, тъй като доста от преминалите през „Пирогов“ през нощта са пострадали след употреба на пиратки. Това съобщи на брифинг говорителят на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мария Пойразова.

От лечебното заведение отчитат, че през токсикологичния кабинет са преминали по-малко пациенти в сравнение с минали години, но не са липсвали и такива. Двама мъже на около 60 години и две непълнолетни момичета остават за лечение в токсикологията, заради прекомерна употреба на алкохол.

„Има завишение на броя пациенти, които са преминали през спешното отделение на болницата, в сравнение с мината година“, допълни Пойразова.

Тя допълни, че новогодишното дежурство за лечебното заведение е било традиционно натоварено. Най-тежкият случай през новогодишната нощ е бил на 16-годишно момче, което е загубило един от пръстите след употреба на пиратки. Д-р Кремена Йорданова поясни, че неговата операция е продължила 2 часа. Другите хоспитализирани пациенти, пострадали от пиротехнически средства, са двама мъже на 40 и 68 години и една жена с върхова ампутация.

Преминали са и много пациенти, пострадали при битови инциденти, като наранявания от стъкла и ножове.