София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Евакуираха 400 души заради пожар в хотел в Пампорово

Няма пострадали

Евакуираха 400 души заради пожар в хотел в Пампорово

Няма пострадали

1 месецИнциденти 286Габриела Ганева


Заради пожар в хотел в Пампорово, бяха евакуирани 400 души. Жерви и пострадали няма.

Според сигналът, получен 13 минути след полунощ на телефон 112, е пламнал покривът на хотела, който е собственост на варненско дружество. Това съобщиха от ОД на МВР в Смолян

Омаслена аспирация към ресторанта на хотела става причина за инцидента.Въпреки че огънят се разпространил върху около 70 квадратни метра от покривната конструкция, сградата е спасена, а също и 50 квадратни метра от покрива.

Директорът на Регионална дирекция комисар Симеон Цървуланов каза, че пожарът е възникнал във въздуховода на ресторанта, а изгоряло има около 60-80 кв.м. Извършени са спасителни действия и хотелът е евакуиран, а щети по етажа няма, сподели още той. Комисарят допълни, че хората са настанени по стаи, с изключение на няколко стаи на последния етаж, където хората са преместени на друго място.

Той заключи, че паника не е имало, тъй като проверка е направена, хората са спасени, след което настанени и продължават ежедневието си.

Пожарът е ликвидиран от 12 служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Смолян, двама служители от полицията в Чепеларе и от персонала от хотела, който е помогнал за евакуация на гостите.