София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

ПП „Републиканци за България“ изпрати становище до ЦИК във връзка с  формирането на РИК в Плевен

"Отговорността за назначаването на комисията пада изцяло върху ЦИК
9 сЕвроком 155

ПП „Републиканци за България“ изпрати становище до ЦИК във връзка с формирането на Районната избирателна комисия в Плевен.

Правомощията на РИК са изключително широки и са свързани, както с организацията и провеждането на изборите за народни представители, така също и с установяването и публичното обявяване на резултатите от тези избори, считат от политическата група на Цветан Цветанов. 

Областният управител на Плевен е провел консултации за формиране на състава на районната избирателна комисия, които са завършили без да е постигнато съгласие. Така отговорността за назначаването на комисията пада изцяло върху Централната избирателна комисия, посочват още "Републиканците".

Обръщаме внимание, че за председател на РИК-Плевен е предложен Ярослав Николов Димитров, който стана известен с поръчковите си откази да регистрира кандидати в частичните местни избори. Скандалните решения наложени от Димитров бяха отменени от ЦИК като незаконосъобразни и откровено абсурдни.

Считаме, че поверяването на цялата изборна администрация в лицето на ОИК и РИК на едно лице, в момент, в който има активни избори и от двата вида поставя законосъобразното протичане на изборните процеси под съмнение. Серията от скандални решения, постановени в абсолютно нарушение на действащите закони показва само, че ако това лице е именно Ярослав Димитров, то ще бъде ясно, че целта е да осигури служебна победа на коалицията ГЕРБ-ДПС и в парламентарните избори, считат още "Републиканци за България".

Снимка: Булфото

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!