София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Преоткрий България: Новата онлайн резервационна система в България

Правителството и бизнеса с нови иновативни методи за стартирането на туристическия сезон

Преоткрий България: Новата онлайн резервационна система в България

Правителството и бизнеса с нови иновативни методи за стартирането на туристическия сезон

11 мПолитика 474 Ивана Иванова


"Преоткрий България" - новата онлайн резервационна система в България. В нея всички хотели и ресторанти, с които си партнират ще могат да публикуват своите услуги. Тази платформа ще стартира през първата седмица на юни. Това каза Филип Анастасил, който е управител на човешки ресурси във веригата магазини МЕТРО, които са инициатори на системата

"Тази платформа ще бъде безплатна за бизнеса и ще могат да си позволят да дадат добра цена. Идеята е да се насърчи вътрешният туризъм", каза още той.

"Разработихм един детайлен пакет от протоколни мерки за хигиенизиране, чистота и здраве. Идеята е да качим на много ново ниво продуктът, който българският туризъм предлага", коментираха още инициаторите. 

Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира, че основната цел е да няма междуфирмена задлъжнялост през застраховки на вътрешния пазар. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза, че платформата е възможност държавата и бизнесът да обединят усилията си и да подпомогнат на българския туризъм, който в момента е пострадал най-много. Преди месец министерството инициира кампания със същото име "Преоткрий България".