София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Президентството с критика към БНТ

От администрацията на държавния глава твърдят, че не новините на телевизията не са обективни

Президентството с критика към БНТ

От администрацията на държавния глава твърдят, че не новините на телевизията не са обективни

3 мПолитика 1468 Златина Петкова


Писмо от президентската администрация до ръководството на БНТ предизвика разнопосочни реакции. От “Дондуков” 2 се обръщат с остра критика към обществената телевизия, заради липса на обективност при отразяването на скандалите около президента Румен Радев.

В текста на писмото се сочи, че в емисиите новини на медията от 30-и юни е отделено много по-голямо внимание на позицията на прокуратурата, по отношение на съветника на Радев Пламен Узунов, отколкото на становището на държавния глава. 

Не закъсня отговорът от страна на БНТ, който звучи така:

"Вчера в централната емисия, както чатовете, разпространени от прокуратурата, така и основната част от президентската позиция са представени графично. В предишния ден, в подробен, дълъг репортаж, също бе отразена позицията на президента по време на негово посещение в страна, а информацията от прокуратурата тогава беше сведена до секунди. Всеки ден редакционният екип на БНТ има свободата да избира реда и начина на представяне на новините, воден единствено от професионалните си критерии. Затова не бихме желали да бъдем въвличани в напрежение между други държавни институции“, отговориха от БНТ.