София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Президентът Румен Радев ще приветства учениците и учителите в село Трекляно

Образователната институция в общината е с над 160-годишна история

Президентът Румен Радев ще приветства учениците и учителите в село Трекляно

Образователната институция в общината е с над 160-годишна история

1 мЕвроком 436


Президентът Румен Радев ще приветства учениците и учителите в първия учебен ден на Основно училище „Св. Климент Охридски“ в село Трекляно. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Образователната институция е с над 160-годишна история и единственото запазено училище в община Трекляно, която се състои от 19 населени места.

В 10.00 часа държавният глава ще участва в тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Св. Климент Охридски“. Държавният глава ще разгледа кабинета по информатика, който е оборудван с компютри, дарени от Администрацията на президента. Румен Радев ще се срещне и с ръководството и педагогическия екип на училището.

В 11.25 часа държавният глава ще отдаде почит пред паметника на загиналите във Знеполско-Краищенското въстание, водено от капитан Симо Соколов. В 11.40 часа президентът Радев ще проведе среща с ръководството на местната власт (в сградата на община Трекляно). В 12.40 часа държавният глава ще разгледа постоянната изложба в Художествената галерия „Проф. Евтим Томов“ в село Трекляно.