София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Продължава разследването за кървавата трагедия в Сандански – задържани са майката и бащата

Вчера бяха открити две мъртви деца – на 3 и 5 години
16 сЕвроком 718

Продължава разследването за убийството на двете малки деца на три и пет години в Сандански. Задържани са майката и бащата на жертвите. По първоначална информация жестоката трагедия се разгирала след скандал между двамата, които в момента са в развод. По информация на жители на Сандански 32-годишната жена е била физически малтретирана.

„Има започнато досъдебно производство за убийство. Касае  се за двойно убиство на дете на 3 г. и дете на 5г.  - братче и сестриче. Извършват се активни действия по разследването. На този етап не бихме могли да ви дадем повече информация, освен, че имаме насоки за извършителя на престъплението и има задържано лице”, информира Весела Стоилова от Окръжна прокуратура Благоевград.

Домът не семейството се намира съвсем близо до градското полицейско управление. Все още няма официална информация, че майката е убила двете си деца. Двамата са давали показания през нощта. Според неофициална информация някой от близките на децата се е обадил и е подал сигнал в полицията.

“Сигналът е подаден в полицията около 17:30 часа и колегите са реагирали моментално”, заяви Дойчин Дойчинов,  директор на ОДМВР Благоевград. – „Кой го е подал?”- „На този етап не можем да коментираме повече”,  заяви той.

По случая е образувано досъдебно производство.